Svedala kommun är en dynamisk och framtidsinriktad kommun i Skåne. Med höga ambitioner och verksamheter i framkant verkar kommunen för visionen – en attraktiv kommun med möjligheter för hela livet. Hos oss är du med och bygger en kommun där ett hållbart arbetsliv, ett gott bemötande och medborgarfokus guidar oss i våra uppdrag.

Nu söker vi en skicklig IT-chef som ska leda vår digitala transformation och utveckla kommunens övergripande IT-verksamhet.

Uppdrag

IT-enheten tillhör kommunledningskontoret som har en viktig roll i att möjliggöra för kärnverksamheterna att ge god service till kommunens medborgare. Som IT-chef i Svedala kommun kommer du att ha en central roll i att driva och utveckla vår IT-verksamhet. Du kommer att ha det övergripande ansvaret för kommunens IT-miljöer och för att säkerställa att IT-infrastrukturen möter verksamhetens behov beträffande drift, support, utveckling och förvaltning.

Du kommer att leda en kompetent och dedikerad IT-enhet bestående av med 10 medarbetare.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter inkluderar:

  • Leda och utveckla IT-enheten samt ansvara för dess operativa och strategiska frågor.
  • Budget-, verksamhets- och arbetsmiljöansvar.
  • Säkerställa att kommunens IT-infrastruktur, system, IT-tjänster och säkerhet möter verksamhetens behov.
  • Ansvar för att driva digitaliserings- och utvecklingsprojekt från idé till genomförande och säkerställa att de är i linje med kommunens mål.
  • Samverka med förvaltningar och externa partners för att utveckla kommunens IT-miljö.
  • Utveckla och implementera processer för att förbättra effektiviteten och säkerheten i våra IT-system.
  • Ansvara för att kompetensutveckling sker inom IT-enheten och att medarbetarna har rätt förutsättningar för att lyckas och må bra på sin arbetsplats.

Vi satsar på din utveckling. Som chef hos oss ingår du i chefsforum som är ett gemensamt ledarutvecklingsprogram riktat till kommunens samtliga chefer och leds av kommundirektören.

Här får du arbeta både strategiskt och operativt i en miljö där dina insatser syns, uppskattas och är avgörande för kommunens framtid.

Kompetens

Vi söker dig som har en bred IT-kompetens och har erfarenhet av att ta ett helhetsansvar och driva förändringsprocesser som skapar värde. Du har en gedigen förmåga att leda team och projekt, alltid med fokus på att förbättra och utveckla verksamheten.

Som person är du kommunikativ och har en god samarbetsförmåga. Du har intresse för människor, är lyhörd och besitter en förmåga att tillvarata dina medarbetares kompetenser och idéer.

Du är trygg i ledarrollen och har en god helhetssyn. Uppdraget kräver att du är resultatinriktad och skicklig på att strukturera och prioritera utifrån kommunens behov och mål. Du har ett holistiskt förhållningsätt och kan se till både IT-enhetens och verksamheternas bästa.

Vidare ser vi att du har:

  • Flerårig arbetslivserfarenhet inom IT, både operativt och strategiskt
  • Kunskap om IT-säkerhet, infrastruktur, digitalisering och strategisk IT-utveckling
  • God förmåga att leda team, projekt och budgetansvar
  • Obehindrade kunskaper i svenska, både vad gäller tal och skrift

Det är meriterande om du har:

  • Tidigare erfarenhet från en position med personalansvar

Om Svedala Kommun

Svedala kommun ligger mitt i Öresundsregionen med både Malmö, Lund och Köpenhamn inom nära räckhåll och med tågstationen ett stenkast från kommunhuset. Med höga ambitioner och verksamheter i framkant verkar kommunen för visionen – en attraktiv kommun med möjligheter för hela livet. Svedala är en omtyckt familjekommun dit många vill flytta, med omkring 1600 anställda och 23 500 invånare. Besök vår webbplats via www.svedala.se

Arbetstid/varaktighet

Tillsvidareanställning på heltid

Lön

Individuell lönesättning

Övrigt/Förmåner

Hos oss har du tillgång till förmåner enligt vårt kollektivavtal Allmänna bestämmelser, t ex förmånlig pension och försäkring, extra semesterdagar och föräldrapenningtillägg. Dessutom har du som medarbetare i Svedala kommun tillgång till 2000 kr i friskvårdsersättning, rabatter hos lokala friskvårdsaktörer, förmånscykel, semesterväxling och löneväxling till pension.

Vi tillämpar flextid och distansarbete vilket innebär att du med hänsyn till verksamhetens behov kan växla mellan att arbeta på kontoret, i verksamheten eller hemifrån. Förmåner som erbjuds kan du läsa via www.svedala.se/formaner

Ansökan och kontakt

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa Teresa Fridell, stabschef, tfn 040-626 81 23.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise IT. Vill du veta mer, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Christian Nodelijk på christian.nodelijk@wiseit.se. Wise IT kan tyvärr inte ta emot ansökningar via e-post, då vi värnar om din personliga integritet.

Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR i Wise Group-koncernens policy för behandling av personuppgifter.

För denna roll kommer det att utföras en bakgrundskontroll på slutkandidaten.

Urval och intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan

DSC09771.jpg